Contact

‘In de toekomst moeten journalisten ook kunnen fotograferen.’ Toen ik in 2003 na mijn rechtenstudie verder ging in de journalistiek, wist ik het zeker: fotografie zou een groot onderdeel worden van mijn werk. Ik kocht een camera.

Het meest recente resultaat daarvan staat op deze website. Het zijn journalistieke reportages, portretten en ook landschapsfoto’s – de drie genres waar ik me het meest in thuis voel.

Veel reportages op deze site gaan over vluchtelingen en migratie. Aan de ene kant komt dit doordat ik me op dit onderwerp betrokken voel, aan de andere kant is het onmiskenbaar een van de grootste uitdagingen van deze tijd.

De portretten maakte ik vaak als begeleiding bij interviews. In het Nederlands Dagblad, waar ik in het dagelijks leven politiek verslaggever ben, maar ook in diverse andere bladen.

Fotografische ontspanning haal ik uit het fotograferen van landschappen, dichtbij of ver weg. Anders dan bij journalistieke fotografie kun je lang ‘studeren’ op wat de beste foto zou zijn. Je komt nog eens terug als het licht beter is, of als er juist wolken zijn. Overgeleverd zijn aan de grillen van de natuur is soms best een prettig idee.


Stuur mij een bericht

Heb je vragen of opmerkingen? Je kunt mij een e-mail sturen op het adres sjoerd [at] kijkopfotos.nl.


Overige gegevens

KvK: 52250687
IBAN: NL 34 INGB 0658080873, tnv S.J. Mouissie


Pagina delen